Monday, 30 September 2013

Oh September GA by Safiena & Friends



act saya bolehlah buat doodle tapi cause tak lawa seperti ultraman zero
so saya pilih doodle yang awesome !

munirah !



kesemua anak doodle yang munirah lukis super awesome !


Sunday, 29 September 2013

'1st Giveaway by Sheila Eiman'


click banner for more info - kamsahamida-

Tutorial for Anroid ; Pou hack?

Untitled

Assalamualikum and otl .

Pou hack its mean aku Hack duit pou tuh yeayy hehe tapi aa masalah ye . Korang dilarang mengupdate ssuatu pun bila notis untuk suruh perbaharui di hantar .

Cara-caranya ;

 uninstall pou yan korang muat turun kat playstore tu
nak save level ? Setting > masukkan email / passwor gmail n save .
lepas uninstall sila download software di bawah
semoga berjaya , hahah

muat turun ia <3  maybe awak perlu ini ; anabell  untuk muat turun 
sila tekan freebies kat bawah , enjoy ^^



HARAM CURI FILE INI ! SAYA TAK MEMBENARKAN MEMBUAT SALINAN .


Tempahan Edit Blog Free

Assalamualaikum w/otl.

uhm nothing overall supercute eceh aku yang buat boleh ah kecek gitu ye tak ? hehe yeayy Alhamulilah siap jugak akhirya ;) uhuuu jom kita scroll sat


weee siapa nak aku buat ? Free je woii ! >< hehe komen eh kalau nak
btw visit akak comel ni Eyfa Stilleto

Saturday, 28 September 2013

Tutorial Disable Ctrl+U From Copycat

I just wanna travel - MBjorkbacka Tumblr
Assalamualaikum w/ otl .

well seorang hamba Allah bertanya why saya nak copycode or nak ctrl+c kat blog anda ini bermasalah atau keyboar saya rosak ye? alaa kesian akak kita sorang nih well copyters still wujud kat world nih wauu amazing right ? so lets go and do something for your blog from copy catdog by rappers haaaaaa 0.0


Credit tutor by Fatin ;

 first bukak template korang and then pilih edit html

after that bukak korang punya code " 13 " gitu lah for bukak source blog korang

then ? korang tekan ctrl+f cari code ni


<body>

tukar code tuh dengan code bawah ni ;

<body onkeydown='return false;'>



mabruk alaikum =)

Friday, 27 September 2013

Update blogging ; Exchange links

deviantART: More Like Native 'Murica (animated gif) by ~UncleBibby47


yeah first time , uhm assalamualaikum and otl . Aku now sibuk sikit cari topik for fanfic yang akan datang yeah thanks for supporters lah suruh aku hantar kat penulisan2u hope dapat lah jadi penulis cewah btw aku ni orang yang jenis tak suka sangat giveaway dia , but kalau bosan aku undi je lah untuk masuk giveaway mana lol. kejam sungguh peeps !

ish now aku mampu mengedit belog kawan-kawan aku , oish lol upgrade sikit template , tapi nampak kawaii sangat pun aku tak minat . Uhm just wait and see when i got my charge and new keyboard no time to lepaking , editinglah kerja aku hihi , uhm aku edit free je ni but tak lawa mana lah macam nelydia senrose punya rumah je . okay fine ._. tak tahu nk hpdate apa? oh yaa before im stoppping writting lets we exchange our link :)  just click my ads on " pokemon gif " --->  at the sidebar , and leave your " done work " at my cbox okay? and then drop your ads ^^v okay bye

300 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, GreenAmila, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Tuesday, 24 September 2013

Poster ;

act aku suka membuat poster sejak sejak ni lah tu pun lepas photoshop muncul kat sini ia laptopku , kiki ayat nak ke mana entah aku pun try buat poster yang hampir nak sama w/ sis Nana Johari tapi sob-sob T^T 2 ni je yang aku mampu uhm .

  


susah lah t^t uwahhhhhhh

jemput ke blog fanfic

freebies simple background

Re-freebies ! photoshop cs 6 

copy? ctrl + c = copy 


http://i.imgur.com/l2xg63x.png?1


http://i.imgur.com/QFgU3po.png?1

240x92



http://i.imgur.com/f1rhfOa.png?1 

Sunday, 22 September 2013

Tutorial ; wishlist hover top

Summer molang  | via Tumblr

Assalamualikum anyyeong ! tutor req by smeone on ask.fm . So anything problem you can ask me on my ask.fm box , uhm okay now lets go

maybe just function to Blogskins user ony but uhm we try right?

For blogskins try to copy paste after </style> while template user copypaste into your html

btw tutor ini from ; Aina so please ask her for more info




<style type="text/css">.nana {width: 250px;height: 110px;margin-top: -130px;position: fixed;left: 50px;-webkit-transition: all 1s ease-in-out;-moz-transition: all 1s ease-in-out;-o-transition: all 1s ease-in-out;z-index: 100;top: 0px;}
.nana:hover   {margin-top: 0px;-webkit-transition: all 1s ease-in-out;-moz-transition: all 1s ease-in-out;-o-transition: all 1s ease-in-out;}
.rito           {width:250px;background: #C6DEFF;border:1px solid #C6DEFF;color: #5E5E5E;padding: 0px;overflow: hidden;height: 128px;}
.dora         {text-transform: uppercase;top: 130px;position: absolute;background:#C6DEFF;color: #fff;padding: 6px;width:75px;font-family:tt;font-size:8px;text-align:center;border-radius: 0px 0px 10px 10px;-moz-border-radius: 0px 0px 10px 10px;-webkit-border-radius: 0px 0px 10px 10px;left: 0px;}
.dora  e, .boxer:hover f   {display: inline;opacity:.8;}
.dora  f, .boxer:hover e   {display: none;opacity:.8;}
@font-face {font-family:tt;src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf');}
</style>
<div class="nana"><div class="dora"> <e>bias list</e></div><div class="rito"><table><td><td><div style="background:#FDEEF4; width:215px; overflow-x:hidden; overflow-y:scroll;padding:10px; height:100px; ">
 <ul>

<li>anything?</li><br>
<li>anything?</li><br>
<li>anythig?&nbsp;</li><br>
<li>trial?</li><br>
</ul></div></td></tr></table></div></div>



Kenapa berbogel ?


Kenapa berbogel? buat suspen je tajuk -.- ' cenggini paan tengah menaik tarafkan belog fanfic tapi  asalnya masih simple template yang ori punya *cewah* si kawan sebelah uk nyibuk kata Weh pehal blog kau bogel " whakak kau ni kurang fahaman juga tatabahasa wkwk tengok semua pembaca aku ah merajuk kiki .

Tapi kan aku masih proses jalan cerita kat blog fanfic aku tuh uhm payah jugak main fikir siap rujuk komsas lagi , 0.0" haha suka hati je kau eik paan bagi tajuk macam tuh berani kau ! haha okay esok bahasa melayu still Forum group Alhamulilah nampaknya group aku bersaing agak hebat with kumpulan lain wkwk ini maknanya " Jika kita Ingat Allah , Allah tentu ingat kita :)



SEKEJAP REVIEW FANFIC ; NOW WROTE MR MATHS I LOVE YOU !


TAK MINAT PUN KOREAN SENANYA -.-
JOM TERJAH SEKARANG !
jemput jenguk ke belog yang katanya bogel ni hikhhik Fanfic Blog

Friday, 20 September 2013

Fanfic : Mr Math ! I love you ♥

Missed you. Missed you so much. ♥ | via Tumblr

Sinopsis :-

    Arina Sofea berumur19 tahun manakala Zack atau "Mr Math" bakal suami Arina berumur 23 tahun . Perkahwinan mereka tiak i rancang manakala sebaliknya kerana fitnah yang tersebar oleh Maizatul . Gelagat tertawa paa permulaan kisah mereka namun apa kan nasib , Tuhan lebih menyayangi Zack .
Lara hati masih pilu , irinya seakan terasa baru semalam mereka di nikahkan . kemudian munculnya seorang Guru Maths di sekolah tempatnya berkerja .Hatinya mula tertambat dengan Zhafri . Bagaimanakah Arina Sofea seorang guru yang berstatus janda selama tiga tahun meraih cinta Mr Maths nya semula ?


Watak :-

Arina Sofea , 19 tahun 
Zack /  zakariah , 23 tahun
Syed Amyrul zhafri , 23 tahun
Maizatul Akmarisya ,20 tahun



Short Drama //
" Pergi lah engkau ! Kau asyik tuduh aku saja"

               di lemparkannya beg bagasi milik Zack di halaman rumahnya , kelihatan Arina di buai nafsu kecemburuannya . Tapi tidaklah sebegini rupa , ini tidak seperti di rasuk syaitan "

Review my portfolio

Assalamualaikum ! hai sebernanya aku nak upate pasal ni tapi sebab terlupa je aigooo -.- uhm
ramai classmate mintak aku pakaikan baju untuk blog mereka *cewah ayat* uhm anyway nysa
banyak kali juga ah tukar baju , ciss penat tau ! hehe tapi paan puas hati gilalah

jum review ;


Http://nysachubby.blogspot.com

jemput follow jugak ye :) tempahan rm5.00

Izzue Islam seorang Artis pembohong? Penipu?

Melalui meletop izzue islam ikaitkan tentang mengambil wang fans nya yang telah menempah casing phone di Instagram . ekoran itu ramai menyatakan bahawa izzue telah mengambil wang meeka untuk membeli phone casing ,media menyatakan bahawa izzue islam seorang pembohong atau penipu akhirnya telah terjawab oleh Izzue sendiri di rancangan Live MELETOP i Astro ria 



" Sebernanya itu adalah fake account saya mereka menggunakan nama saya gambar saya kemuian mengambil kesemua wang itu , saya berharap agar pihak berkuasa memberkas pihak berkenaan kerana ia seperti merosakkan nama artis di Malaysia malahan memburukkan erinustrian tanah air " kata beliau .




Sumber Meletop


tak payah kut izzue fans follow fake acc tuh report please?

Tips : Elakkan dari di Spam kat Cbox !

Hish ramaikan spammers sekarang ? thats why paan dah tak guna lagi cbox but tengoklah macam mana
sebab paan mula rimas jugak dengan spammers *terbaru di facebook* budak hot ni kira pandai jugak sebab bila 
dia update sebijik gila lah dengan ni



bijak mereka ni uhm :( tapi tak baik ok nipu naya nanti

PALING TAK GEMAR FACEBOOKERS NI WHEN SAY " BLOGGERS SKEMA"

kenapa buat kesimpulan macam tu terus ? dosa tahu tak? hish korang ni lalut betoii brr kalau tak kami
pembloging ni takkan mu nahu apa tuh says , acano nak sign up bagai , -.-




  •  First , sila guna Ask.fm box segala spams takkan berjaya masuk 
  • pastikan cbox  anda private , supaya rakan-rakan anda tiak tertekan spammer link  di blog
  • jangan sesekali menekan - nekan link yang anda curigai misalnya
  • yang penting sekali ! Jangan anda bagi muka kepada si penipu untuk mendapatkan wang ! banteras!

BERBOHONG SEKALI BERERTI PEMBOHONG YANG PINTAR

Thursday, 19 September 2013

Perlu ke saya buat fanfic?


*Hoorey dah pandai buat doodle *

Assalamualaikum semua ! hish kata hiastus -.- lol eh btw mind your suggestion ramai req paan
buat cerita fanfic genre seram sebelum ni pun paan ada buat -.- uhm ramai kat sek lah nak baca bagai ALHAMDULILAH jadik jugak aku penulis yepp (: btw cbox ada masalah apa-apa pun ask.fm kat sebelah drop your link blog no ads -.- *Tip*

Tengok bawah ni yop -.-


Req ; fanfic horror yang selalu paan update kat wechat :)

Nak minta pendapat patut kah paan buat fanfic ni atau tak payah ? uhm confuse mintak sokongan ye !

^^v " papai ! "

latest doodle -.- warna macam tak kena sangat -.-

Tuesday, 17 September 2013

i am hiastus ;



Assalamualaikum entry sticky post until 30th spetember See you guys im wanna join death ell season at korea -.- lol at my school , pbs exam brr

Monday, 9 September 2013

Skin Published ; Belieber

♥ | via Tumblr
Hey and Morning guys , i having made belieber skin , i hope you all will be rate mine :D thanks so much !




Having Fun ! Assalamualaikum :)

Sunday, 8 September 2013

helllloooooo

Nabila Huda Kemalangan di Karak

Karak-Pelakon Terkenal Nabila Huda bersama Anaknya , Keisya terlibat Dalam kemalangan yang mengerikan semasa ingin pulang dari kuantan ke Kuala Lumpur  . Mengikut sumber beliau , anaknya dan pemandu kenderaannya mengesahkan bahawa semasa kenderaan itu terbalik , anaknya sudah tercampak keluar dan akibatnya adik keisya mengalami patah tangan . Mujur Actress itu tidak mengalami sebarang kecederaan . Bekas Suami beliau di maklumkan sudah pulang ke tanah air bg melawat puterinya itu .

Saturday, 7 September 2013

Just Shut up Giveaway #1 by Farah Arina


Click banner for join lets go ; !

Thursday, 5 September 2013

Review bloggies random ;

inspiring-pictures:

(via ◕ω◕_Life ♥` on we heart it / visual bookmark #37235758)

Assalamualaikum and Ohaisuu , ideee ! Tahniahlah nak review skin yang meletops sekarang dekat Blogskins.com ; btw paan punya skin ni uhmm Aina dia tak letak dekat BS :face72: Maybe sebb takut pencuri coding kan? uhmm okay lets see For the new templates and blogskins ;

Notes dari paan ; Rajinlah ye dan jadilah blogger yang berjaya Insha Allah ! :face5:
Psst tekan gambar untuk ke link  yup :D 

Rating :n: 21 likes / 21 likes 

Alia the Little Bunny ;


Dia punya bukan bloskins , tapi paan tertarik jugak blog dia kawaii but
kenapa Unhappy :'( ? Happylah ye :D Blogs dia kemas je tau tak tipu review jom tekan sini
ala-ala lyssa Faizureen kan? (:n: 20 Likes)

next ;

Aina Najihah EXO



Hah nilah dia tuan tolong design skin ni masehh :D yopp ! hehe lawa and kemas ada req kat Aina 
buatkan fanfic cover wuu its so awesome ! nanti paan hpdate okay :D btw semua kemas Gumawo Chingus !
eceh aku speaking korean pulak jepun tuh pandailah ( :n: 19 likes)

Who's next ? 


Sophea Haniees my partner blogs ! wuu daebakk dapat jugak aku review hah ni pun kemas tau
cute je bias list dia aku minat sangat bukan bias tapi susunan blogs dia ! Yess ! (:n: 19 likes)

^^ 3 Awesome Bloggies to Review^^

Yang Pertama : Kak Uzu aka Emas Putih


New design ! I Like (y) kira boleh jugak setiap hari paan Stalk Akak Uzu ni wow
macam tabiat dah ni :D hehe lawa semua design ! (:n:20 likes)

Yang Kedua ; Kak Mia Liana


Kak Mia punya blog sungguh kemas and dia antara blogger yang peramah dan suka blogwalk 
masehh kak jenguk blog paan nie wee :') (:n: 19 Likes)

Yang Terakhir ; Kak Yumida


Hah tenet tenet blog akak Yumida simple and so kawaii {Cute} wuuu Daebak kak !
Semoga success yup kahwin eh ? heheh kucing tu omeyh gila sia x') (:n: 20 likes)

Yeay Siap Review Okay Sayonara !