Thursday, 31 January 2013

Tutorial : background belakang body (blogskin)



Assalamualaikum haih hari nih nak ajarlah buat benda nih ,, hokalohh tak tahu yg mana ? yg aku arrowkan kat gambar tuh :) yg ade ah berbelang tuh kat belog tuh haihh pening eden -.- hhhohohhh awsome .
 k nampak tak hadoii nih aku amek code dari skin aku lah tak tahu orang laen ,, What the momok haa? -.- Ouh sesiapa nak nengok Tutor list tekan SINI sebab aku  lupe nak kemas habess -.- jembalang mana ntahh hilangkan code aku ,, haduiih okaylahh jum continue


  • awak bukak dashboard and then pergi template
  • okay F3 then cari kod </style>
  • pastekan code bawah ni bawah code </style>
<center><div style="background-image:url(http://www.pastelpatterns.com/small/smallpattern-14.png);width:800px;border-radius: 0px 0px 0px 0px;padding:10px;margin-top:15px;"><center>
preview okay --> nak tak ? hahah apa aku merepek nih okay bersyukurlaah eh ? amin ,, jengg

EXTRA : kadang-kadang </style> nih banyak jugak ! cari bebetul tau !


4 comments:

Anonymous said...

jAdi ThankGyou's yew

Eiqa said...

okay2 nanti kita cuba ,, btw add kita kat facebook

farhan irfan said...

hahah welcome @Anoymous btw guna google email okay :)

farhan irfan said...

Eiqa : dah :3