Friday, 30 November 2012

tutorial : Energy saving Mode

asslamualaikum and Annyeong.Thanks for coming. Be nice here! hehehhe disebabkan FOLLOWER TWITTER mencecah 900 hahhah so now paan buatlah t uto untuk korang . my pleasure untuk credit hehehe
anyway dah lah bergurau jom ke TUTO (especially for blogskin) okay tak taukah ? apkah itu ENERGY SAVING MODE ? paan pung tak tau hehehehe tapi kann jadi cam nie lah
then after beberapa minit korang ttak sentuh akan jadi macam bawah tue laa



1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f dan cari code <head>
3. Kemudian, copy code dkt bawah ni 
<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'></script><script type="text/javascript">if (window.jstiming) window.jstiming.load.tick('headEnd');</script> <!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js' type='text/javascript'></script><!-- save your energy end --><script type='text/javascript'></script><script type='text/javascript'>

  • 4. Paste di bawah code tadi
  • 5. Preview kalau perlu dan kalau tak perlu save je lah. 
err harap2 korang aham ye okayy CREDIT TUTO:atiqah tak lama lagi paan akan buat contest jyeahh! .

5 comments:

eyra said...

hello dear ,, nice blog i'm get ur tuto .. thanks^^ but why gambar i at ur comment tade eih? ;)

nassar jaya said...

habess aku guna blogspot tade ke?

takoyaki said...

wow! kau buat bunga api ue cam ne weyh

farhan irfan said...

@takoyaki-eyfa hahaha ta adelaa -.- nanti aku buat tutor nya .. sekian
@eyra hmm -.- maybe waktu tu paan still guna bs harap maklum
@nasarudin_zul cer lah try /// haiyoo

farhan irfan said...

eih korang nie guna lha blog jgn fb ngall