Saturday, 1 December 2012

tutor:doodle countdown





hello guys selamat petang  nampak apa yang berada di atas tu? hahahah itulah countdown
for new persekolahan paan malas sebernanya nak tunjukkan kat sidebar menyemak je rasa hahah ok 
fine tak baikKao Emoticon

anyway jumlah kita ke bahgian tutor diatas 

Kao Emoticonfirst Tutorial ini bebas bagi pengguna Google Chrome dan Mozila Firefox
Kao Emoticonsecond Tutorial ini bleh digunakan dalam BLOGGER TEMPLATE atau CLASSIC TEMPLATE

okayy SKIP ke : TUTOR 

BAGI PENGGUNA BLOGGER

Kao Chick Emoticon.Pergi ke DASHBOARD 
Kao Chick Emoticon.Pergi ke LAYOUT
Kao Chick Emoticonbukak ADD A GADGET and LETAKKAN CODE INI

<embed src="http://i245.photobucket.com/albums/gg78/looma001/yagacount1.swf" flashvars="yy=2013&amp;mm=01&amp;dd=01&amp;hh=0&amp;titler=semangat ke sekolah" width="200" height="130" wmode="transparent"></embed>
OREN= TAHUN SASARAN
TURQOISE=BULAN SASARAN
PURPLE=HARI SASARAN

p/s tak caya bandingkan hari ni ngan hari countdown . XP
Kao Chick Emoticon . SAVE JE . AND VIEW BLOG .

BAGI PENGGUNA BLOGSKIN/ CLASSIC

Kao Chick Emoticon. GO TO DASHBOARD 
Kao Chick Emoticon.GO TO TEMPLATES 
Kao Chick Emoticon AND PASTE ON YOUR SUITABLE (MY SUGGESTION ON YOUR SIDEBAR)

Kao EmoticonDONE . HEHEHE WANNA FREEBIES DOODLE COUNTDOWN? WAIT BE PATIENTLY.

OKAYLAA ASSALAMUALAIKUM .

p/s:  sila mintak dulu ye if nak guna .. or credit je ,, komen lahh dah hambek -.-
tak pepasal awak kena bash nanti hahha


3 comments:

diana said...

wow but freebies lainnya tak ade ke? yg ni ok jugak
best ok nak satu

farhan irfan said...

hahaha sorry @diana sbb ni semua i'm copyright from japannese .. hahahha sspeaking pulak



fiqah hamed said...

wah..nicelah..dah cuba dah tuto nie..thanks yer